COMFORT 

Houd hooikoorts buiten de deur

Ieder jaar lijkt het hooikoortsseizoen eerder, langer of heftiger te zijn. Als je één van de anderhalf miljoen Nederlanders bent die last heeft van hooikoorts is het vooruitblik op zo'n seizoen geen pretje.

Een lopende neus, niesbuien, hoofdpijn, jeukende en tranende ogen, een piepende ademhaling en/of vermoeidheid zijn het gevolg van stuifmeel dat in de lucht hangt. In de maanden mei tot en met augustus hebben de meeste mensen met hooikoorts hier last van. In deze periode voert de wind het stuifmeel (pollen) in grote hoeveelheden door de lucht. En hoewel het vrijwel onmogelijk is om contact met pollen helemaal te voorkomen, kun je er toch iets aan doen om je klachten te beperken.

Houd je huis pollenvrij

  1. Voorkom dat stuifmeel in huis gaat ronddwarrelen door tocht. Plaats eenvoudig een tochtstrip rondom een kierend raam of deur. En monteer een dorpelprofiel of valdorpel onder de deur. Het stuifmeel valt dan snel op de grond en kan dan makkelijk worden opgezogen met de stofzuiger.

  2. Stofzuig regelmatig met een stofzuiger die een goed pollenfilter heeft om de hoeveelheid stuifmeel zo laag mogelijk te houden.

  3. Ook zijn er speciale hordeuren en raamhorren met pollenwerend gaas die stuifmeel tegen houden.

  4. Lucht het huis in de ochtend. De concentratie stuifmeel buiten is dan het laagst.

  5. Was regelmatig je kleding en haren; stuifmeel blijft hier anders lang in zitten. Ook je hond of kat zal eraan moeten geloven. Hun vacht is een prachtige verzamelplaats voor stuifmeel.

Hooikoortswerende oplossingen

Dorpelprofiel IDS B De Luxe

Onderzijde deur

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Dorpelprofiel

Valdorpel EllenMatic Brush

Onderzijde deur

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Valdorpel

Zelfklevend tochtband - grote kier

Rond deur en raam

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Tochtband

Waar kunnen we jou bij helpen? Vraag het de makers, we staan voor je klaar

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.