COMFORT

Een behaaglijk klimaat in huis

Karakteristieke woningen uit de jaren ’30 en ‘drempelloze’ nieuwbouwwoningen zijn momenteel zeer geliefd in Nederland. En hoewel beide type woningen visueel nogal sterk van elkaar verschillen, lopen mensen in beide woningen tegen dezelfde problemen aan. ‘Hoe voorkom ik tocht-, geluid-, en geuroverlast in huis?’

Vaak zijn binnendeuren de oorzaak van dit probleem. Binnendeuren zijn niet alleen sfeer- en beeldbepalend in huis, ze zijn ook de schakel in het doorlaten van kou, geluiden en geuren. Wanneer er een kier onder de deur zit, dan kunnen tocht, geluiden en (vieze) geuren makkelijk de ruimte binnenkomen en een onaangename sfeer/klimaat creëren. Vooral omgevingsgeluiden en tochtstromen zijn erg vervelend wanneer je op je gemak op de bank wil zitten of wanneer je bijvoorbeeld thuis aan het werk bent.

Dorpelprofiel voor binnendeur

De oplossing in huis

Een eenvoudige oplossing om de kier onder een binnendeur af te dichten en tocht tegen te houden, is het plaatsen van een dorpelprofiel.

Dorpelprofielen zijn zowel verkrijgbaar voor deuren met een drempel als deuren zonder een drempel (drempelloos wonen). Een voorbeeld voor een binnendeur waarbij een drempel aanwezig is, is Dorpelprofiel Inox. Voor een binnendeur waarbij geen drempel aanwezig is (drempelloos wonen), is Dorpelprofiel IDS B De Luxe of Dorpelprofiel DBS Invisible een goed voorbeeld.

Passende dorpelprofielen

Dorpelprofiel Inox

Onderzijde deur

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Dorpelprofiel

Dorpelprofiel DBS Invisible

Onderzijde deur

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Dorpelprofiel

Dorpelprofiel IDS B De Luxe

Onderzijde deur

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Dorpelprofiel

Ook geluiden en geuren tegenhouden

Wil je naast tocht tegelijkertijd ook geluiden en geuren tegenhouden, dan is een valdorpel ideaal. Een valdorpel, zoals de EllenMatic Soundproof, houdt tocht, storende geluiden en onaangename geurtjes eenvoudig tegen door de kier onder de deur in zijn geheel automatisch af te sluiten wanneer de deur sluit. Hierdoor is een kamer of ruimte in één keer een veel aangenamere plek om te zijn.  Ook toegangsdeuren van portiekwoningen kunnen veel baat hebben bij deze valdorpel.

Valdorpel in deru - EllenMatic Soundproof

Valdorpel met 'No-Break' functie

Bijkomend voordeel van de EllenMatic Soundproof is de ingebouwde 'no-break'-functie. Deze functie zorgt ervoor dat het binnenwerk (de valdorpel) automatisch terugveert als er obstakels onder de deur liggen.

Met deze beveiliging wordt schade aan de valdorpel en de ‘obstakels’ voorkomen.

De EllenMatic Soundproof wordt ook veel gebruikt in openbare gebouwen, waaronder kantoren, hotels, verzorgingshuizen en kinderdagverblijven. Hier spelen privacy, welzijn en energiebesparing een nog grotere rol. Belangrijke gesprekken moeten binnenskamers blijven en in een hotel wil je ’s nachts niet wakker liggen door lawaaierige buren.

Overlast buitenshuis houden

Naast deuren zijn ramen en kozijnen ook geregeld de oorzaak van ‘tocht- en geluidslekken’. Ramen en kozijnen kun je professioneel afdichten met behulp van Ellen tochtprofielen als de Elro XL, ARP+, ABN 16 en AIB 3N XL. Met deze tochtprofielen worden geluiden van bijvoorbeeld voorbijrazend verkeer en tocht van buiten naar binnen tegengehouden. 

Om ervoor te zorgen dat het tochtprofiel zijn werk goed doet, is het, naast de juiste montage, belangrijk om een passend tochtprofiel te kiezen.

  • Tochtprofiel ARP+ is een opbouwprofiel voor montage ‘in de dag’ van het kozijn. Het is een ideale oplossing voor ramen, maar ook te gebruiken voor buitendeuren vanwege het geanodiseerde aluminium.

  • Tochtprofiel Elro XL is een aluminium opbouw tochtprofiel die ‘in de dagkant’ van het deur- en raamkozijn wordt gemonteerd. Dit kan zowel bij naar binnendraaiende, als naar buiten draaiende ramen en deuren.

  • Tochtprofiel ANB 16 is er voor zowel naar binnen- als naar buiten draaiende ramen en deuren. De siliconen afdichting van de ANB 16 geeft een grotere kierdichting en een verminderde sluitweerstand.

  • Tot slot is tochtprofiel AIB 3N XL een aluminium inbouw tochtprofiel voor montage ‘in de sponning’ van een kozijn, bij zowel naar binnen- als buiten draaiende ramen en deuren.


TIP:
Let bij het kiezen van het juiste tochtprofiel goed op het type kozijn (inbouw of opbouw) én welke kiergrootte het tochtprofiel moet afdichten.

Voor advies kun je altijd contact opnemen met onze professionals.

Waar kunnen we jou bij helpen? Vraag het de makers, we staan voor je klaar

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.