COMFORT

Het creëren van een stille ruimte

Het effect van een geluidsarme ruimte wordt onderschat. Of het nu gaat om een kantoor, een zorginstelling of een hotel, stilte kan bijdragen aan productiviteit, ontspanning en welzijn. Hier zijn enkele tips voor het creëren van zo'n ruimte.

Geluidsisolatie

De eerste stap naar een geluidsarme ruimte is geluidsisolatie. Dit kan je op verschillende manieren doen.

De muur en het plafond
Gebruik geluidsabsorberende materialen zoals akoestische panelen of speciaal ontworpen gipsplaten. Deze materialen helpen om geluidsgolven te dempen en verminderen het galmen.

De vloer 
Tapijt of vloerbedekking dempen geluid. Voor extra geluidsisolatie kunnen onderlagen van schuim of rubber worden toegevoegd.

Het raam 
Dubbel of driedubbel glas helpt om geluid van buitenaf te verminderen. Daarnaast is er speciale raambekleding met geluiddempende eigenschappen zoals lamellen en screens.

Valdorpel

Deuren en valdorpels

Deuren spelen een grote rol in het creëren van een stille ruimte. Een deur die goed sluit en is voorzien van goede afdichting rondom houdt veel geluid tegen. Denk hierbij aan passende kaderafdichtingen zoals de 1201 en 1501 SCF varianten van Ellen. Speciaal voor hotels en entree-toegangsdeuren is er de Ellen ASP, een fraai geanodiseerd opbouwprofiel met sterke geluiddempende eigenschappen. 

Voor het afdichten van kieren onder de deur is een valdorpel een goede oplossing. Een valdorpel is een automatisch afdichtende dorpel die naar beneden valt wanneer de deur sluit, waardoor de opening tussen de deur en de vloer volledig wordt afgesloten. Dit zorgt niet alleen voor minder geluidsoverlast, maar ook voor meer privacy. Vooral in kantoren en zorgorganisaties waar geheimhouding belangrijk is, biedt een valdorpel de oplossing. Een valdorpel kan zowel onder in de deur gefreesd worden, als middels een opbouwcassette onderaan de deur worden bevestigd. Een ideale geluidswerende valdorpel is de EllenMatic Soundproof, die tot wel 52dB aan geluid weert.  

Oplossingen

Valdorpel EllenMatic Soundproof

Onderzijde deur

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Valdorpel

Kaderprofiel 1201 SCF

Rond deur en raam

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Kaderprofiel

Meubels en inrichting

De juiste meubels en indeling maken een groot verschil.

De meubels 
Kies voor zachte, gestoffeerde meubels. Deze absorberen geluid in plaats van dat ze het weerkaatsen. Denk aan banken en stoelen, maar ook akoestische scheidingswanden of wandelementen vangen veel geluid op.

De indeling
Deel werkplekken en ontspanningsruimtes handig in. Dus niet in de buurt van lawaai, zoals kopieermachines, liften en drukke gangen.

 

Technologie

Er zijn ook technologische oplossingen die helpen bij het creëren van een stille ruimte.

Geluidsmaskering
Dit is een apparaat dat subtiele achtergrondgeluiden creëert, waardoor storende geluiden gemaskeerd worden. Hierdoor lijkt het stiller, maar het zorgt ook voor meer spraakprivacy in stille ruimtes.

Akoestische Plafondsystemen
Deze plafondsystemen helpen om geluid te absorberen en te verspreiden.

Handig voor verschillende sectoren

Het weren van geluid is voor vele sectoren handig.

Kantoren
Een stille werkruimte verhoogt de concentratie en productiviteit van medewerkers. Gebruik geluidsisolerende materialen en zorg voor goed geplaatste stiltewerkplekken.

Zorgorganisaties
Rustige ruimtes zijn essentieel voor het herstel en welzijn van patiënten. Geluidsisolatie helpt hierbij. In spreekruimtes zorgt een valdorpel voor meer privacy.

Hotels
Gasten willen een stille kamer voor een goede nachtrust. Zorg voor goede geluidsisolatie in muren en vloeren. En gebruik valdorpels voor extra stilte en privacy.

Een stille ruimte maken vereist een combinatie van verschillende oplossingen. Door gebruik te maken van geluidsisolatie, valdorpels, de juiste inrichting en technologische oplossingen, kan een rustige en productieve omgeving worden gecreëerd. Een valdorpel is daarbij een eenvoudige maar effectieve oplossing om geluidsoverlast en privacyproblemen aan te pakken. Of het nu gaat om een kantoor, zorginstelling of hotel.

Waar kunnen we jou bij helpen? Vraag het de makers, we staan voor je klaar

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.