VEILIGHEID

Zorg voor meer tijd om te vluchten met brandwering

In noodsituaties zoals een brand, is het cruciaal dat gebouwen voldoende vluchtwegen hebben om de veiligheid van mensen te waarborgen. Dit geldt met name voor scholen, flats, ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Hier zijn een groot aantal mensen aanwezig. Dit maakt het extra belangrijk om een goed georganiseerd evacuatieplan te hebben. Brandwering is een cruciaal onderdeel van het veiligheidsprotocol.

Vluchtwegen: Een levensreddende noodzaak

In noodgevallen is een duidelijk aangegeven en goed toegankelijke vluchtweg van essentieel belang. Scholen, flats, ziekenhuizen en bejaardentehuizen hebben vaak complexe structuren met meerdere verdiepingen en talloze kamers. Dit maakt vluchten extra lastig. Het is van groot belang dat mensen snel en veilig kunnen evacueren. Vluchtwegen moeten regelmatig worden geoefend, zodat mensen vertrouwd raken met de procedure en weten waar ze naartoe moeten wanneer er brand uitbreekt.

Brandwerende deuren: Een barrière tegen gevaar

Brandwerende deuren spelen een cruciale rol bij het beheersen en voorkomen van de verspreiding van brand en rook in gebouwen door de brandhaarden te compartimenteren. Deze deuren zijn ontworpen om gedurende een bepaalde tijd weerstand te bieden tegen hoge temperaturen en vlammen. Door bijvoorbeeld de EllenMatic Soundproof valdorpel onderin toegangsdeuren te installeren, in combinatie met het juiste deurtype, draag je bij aan een brand en rookvertraging van 60 tot 90 minuten. In noodsituaties dienen brandwerende deuren als barrière, waardoor de brand beperkt blijft tot een specifiek gebied en de evacuatie veiliger wordt.

Brandwerende oplossingen

Valdorpel EllenMatic Soundproof

Onderzijde deur

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Valdorpel

Opbouwcassette EllenMatic Elegance

Onderzijde deur

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Cassette

Beschermplaat EllenMatic Elegance

Onderzijde deur

€0,00 (incl. BTW, per stuk)

Beschermplaat

Scholen: Bescherming van onze toekomst

Scholen zijn drukke plaatsen met veel kinderen en personeel. Het implementeren van duidelijk gemarkeerde vluchtwegen en het installeren van brandwerende valdorpels in klaslokalen en gangen vermindert het risico op verwondingen en vergroot de kans op een veilige evacuatie. Er moeten regelmatig oefeningen plaatsvinden, waarbij leerlingen en personeel leren hoe ze snel en ordelijk het gebouw kunnen verlaten.

Flats: Hoog in veiligheid

Flats hebben vaak vele verdiepingen, wat de evacuatie bemoeilijkt. Brandwerende valdorpels op elke toegangs- en branddeur vertragen de verspreiding van brand, waardoor bewoners meer tijd krijgen om veilig naar beneden te komen. Daarnaast moeten flats uitgerust zijn met noodtrappenhuizen en duidelijke evacuatieplannen.

Ziekenhuizen en bejaardentehuizen: Zorg met veiligheid

In ziekenhuizen en bejaardentehuizen is de mobiliteit van bewoners vaak beperkt, waardoor een evacuatie meer tijd zal kosten. Het is daarom van groot belang dat deze instellingen beschikken over goed aangegeven vluchtwegen en brandwerende toegangsdeuren voor een veilige evacuatie. Het trainen van personeel en bewoners in noodevacuaties draagt bij aan een snellere evacuatie.

In het kort is het essentieel om effectieve vluchtwegen en brandwerende toegangsdeuren te hebben in grote gebouwen met veel mensen. Een valdorpel in een brandvertragende deurconstructie kan al bijdragen tot 60 of 90 minuten meer vluchttijd. Hierdoor kunnen levens worden gered en kan iedereen veilig ontsnappen in geval van brand. Het is de verantwoordelijkheid van de gebouwbeheerders, eigenaren en bewoners om samen te werken en de veiligheid van iedereen binnen het gebouw te garanderen.

 

Meer weten over de verspreiding van rook? Lees dan hier verder.

Waar kunnen we jou bij helpen? Vraag het de makers, we staan voor je klaar

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.