PREMIUM SOLUTIONS

PREMIUM - GELUIDWERING (totaalsysteem)

Geluid is in het dagelijks leven altijd aanwezig. Of je nu binnen of buiten bent, soms heb je het niet eens door. En daar waar je buiten geluiden eerder ervaart als normaal, kunnen hoge en harde geluiden binnenshuis vaker als onaangenaam worden ervaren. Geluidshinder kan zelfs leiden tot diverse fysieke en mentale gezondheidsklachten, waaronder stress, verminderde werkprestaties en concentratievermogen, hart- en vaataandoeningen en slaapverstoringen. 

Goede geluidsisolatie is in zowel een woning als op een werkplek belangrijk voor het comfort en welzijn. Een simpele stap om geluid terug te dringen is het sluiten van ramen en deuren.

Maar lang niet altijd is dit afdoende en komen geluiden als gesprekken, muziek, spelende kinderen, verkeer en bouwlawaai gewoon binnen.

Geluid reist in golven. Zonder goede barrières zijn kieren en naden rond ramen en deuren in de meeste gevallen de plek waar geluid gewoon doorheen komt. Om deze ‘geluidslekken’ te dichten zijn er verschillende premium geluidswerende oplossingen. De juiste kierdichting leidt niet alleen tot het minimaliseren van harde geluiden, maar zorgt tegelijkertijd ook voor meer privacy.

Geluidshinder

Wat is geluidshinder

"Geluidshinder is een verstoring veroorzaakt door lawaai of ander hinderlijke klanken en  wordt omschreven als een gevoel van afkeer, boosheid, onbehagen, onvoldaanheid of gekwetstheid dat optreedt wanneer het geluid iemands gedachten, gevoelens of activiteiten beïnvloedt."

Geluidwering rond binnendeuren

Veel eigentijdse kantoren, woningen en hotels zijn gebouwd zonder drempels. Een drempelloos gebouw of huis oogt (esthetisch oogpunt) niet alleen strak en modern, het is ook praktisch. Denk maar eens aan eenvoudiger schoon te maken en minder struikelrisico. Het ontbreken van een drempel is qua geluidslek gelijk het grootste nadeel. De onderzijde van de deur sluit niet aan op de vloer en dus kan geluid er eenvoudig langs.

Door een valdorpel in de onderzijde van de deur te plaatsen sluit je de kier onder de deur eenvoudig af. De valdorpel zit ‘verstopt’ in de onderzijde van de deur en ‘valt’ automatisch naar beneden als je de deur sluit. Als de deur geopend wordt, trekt de valdorpel zichzelf terug zodat deze niet over de vloer schraapt.

PREMIUM SOLUTIONS

Valdorpel EllenMatic Soundproof

Valdorpel EllenMatic Soundproof

Valdorpel EllenMatic Soundproof is dé geluidswerende valdorpel voor houten deuren. De valdorpel zorgt voor een automatische afsluiting van de kier onder een deur. De oplossing voor kantoorruimtes, hotels, zorginstellingen én je huis. Het is namelijk maar liefst 51 dB geluidswerend.

UPGRADE JE SYSTEEM


Is je deur niet geschikt om een valdorpel in ‘te verstoppen’, dan kun je gebruik maken van de EllenMatic opbouwcassette. Deze monteer je op de onderzijde van de deur.
In de opbouwcassette kun je ieder type EllenMatic valdorpel plaatsen. De valdorpel functioneert op dezelfde wijze als wanneer deze in de onderzijde 'verstopt' zit.

EllenMatic Soundproof maakt in combinatie met een opbouwcassette een volledig geluidswerende ruimte. Zónder dat deuren of kozijnen moeten worden vervangen of aangepast.

Opbouwcassette EllenMatic Elegance

ELLENMATIC OPBOUWCASSETTE 

De EllenMatic Elegance opbouwcassette is een aluminium houderprofiel voor montage op bestaande deuren.

Lees meer

EllenMatic Beschermplaat

ELLENMATIC BESCHERMPLAAT

Esthetische fraaie oplossing om de onderzijde van het deurblad te beschermen tegen beschadigingen.

Lees meer

Zakelijk maatwerkoplossingen

Met name grote projecten vragen om maatwerkoplossingen. Voor onze zakelijke klanten bieden we dan ook de mogelijkheid om maatwerk aan te vragen. Geef hieronder zo duidelijk mogelijk aan waarbij wij je kunnen helpen en welke oplossing je zoekt. Dan gaan we vervolgens aan de slag om samen van jouw project een succes te maken!

Maatwerk? Vraag eenvoudig een offerte aan

Licht je project eventueel toe met een bijlage

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.